Fra Steiner HF til videregående uddannelse

Fra Steiner HF til vidergående uddannelse

Jonas

Fra Rudolf Steiner-Skolen i Odense læser Product Development and Innovation
Fra Steiner HF til Syddansk Universitet
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
Jeg begyndte at læse Product Development and Innovation på SDU i Odense i september 2021. Det er en tværfaglig ingeniøruddannelse med fokus på ’business’.
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Matematik og håndværk har altid været interessefelter for mig, hvorimod ’business’ er en nyere interesse. At uddannelsen er meget internationalt anlagt og forgår på engelsk er også et stort plus.
Har du noget særligt med fra Steiner HF, som du bruger på dit studie?
Mit studie handler om produktudvikling, Vi tegner meget for at kommunikere vores ideer om form og funktion med hinanden. Desuden bygger vi også modeller og prototyper i pap, skum, træ og metal til yderlig uddybning eller test af funktioner/former. Jeg har derfor kunnet bruge mange af mine håndværksmæssige og kreative fag fra Steiner HF’en.
På studiet bruger vi meget tid på at fremvise vores ideer/produkter for hinanden både i timerne og til eksaminerne. På Steiner HF udviklede jeg evnen til at opføre noget foran andre. Fremlæggelser i klassen, skuespil, orkester og kor har hjulpet mig med at føle mig tilpas i disse situationer. Det er en stor fordel på studiet.
Hvad husker du bedst fra Steiner HF?
Rejserne og sammenholdet i klassen – og det hænger sammen. Orkesterrejserne gav et godt sammenhold mellem alle klasserne, og de rejser klassen tog på alene skabte et fantastisk sammenhold, som stadig er der, selv efter vores tid på Steiner HF.

Cornelia

Fra Rudolf Steiner-Skolen i Odense læser til civilingeniør i robotteknologi
Cornelia læser til civilingeniør i robotteknologi
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
Jeg begyndte at læse til civilingeniør i robotteknologi på SDU (Syddansk Universitet) i Odense i september 2022
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Jeg har altid godt kunne lidt matematik, og jeg syntes, det lød som en spændende måde at anvende matematikken på.
Har du noget særligt med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie?
Jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse med eksamener, så det er nok en fordel.
Jeg tror, at jeg tænker mere på at lære, fordi jeg skal bruge min viden senere frem for at kunne bestå en eksamen.
Generelt tror jeg, at jeg tænker lidt anderledes, men det gør vi egentlig allesammen, fordi vi kommer mange forskellige steder fra.
Hvad husker du bedst fra Steiner HF?
Arkitekturrejsen til Italien og det fællesskab vi havde i klassen.

Timian

Fra Michael Skolen i Herlev læser Bæredygtigt Energidesign
Fra Steiner Hf til DTU
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
Jeg begyndte at læse Bæredygtigt Energidesign på DTU (Danmarks Tekniske Universitet) Lyngby i sommeren 2022.
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Fordi jeg vil være en del af løsningen til klimakrisen for at skabe en sikker fremtid for alle.
Har du noget med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie? 
Helt klart. Mit syn på verden, hvordan jeg håndterer problemer, hvordan jeg iagttager og forstår ting. Min kompetence til at pitche foran mange mennesker.
Hvad husker du bedst fra Steiner HF?
Årsopgaven var et særligt højdepunkt på Steiner HF på Michael Skolen. Den har givet mig indsigt og kompetencer til at løse store udfordringer med længere tidshorisont samt en disciplin man ellers kun får på et studie.
Det gode, trygge og venlige læringsmiljø fyldt med sjove udfordringer og meget kompetente lærer. Den store fokus på individerne og at få hver person til at skinne på sin egen måde. Ikke at være opslugt at en computer 24/7, men at kunne fordybe sig i noget håndgribeligt.

Rosa

Fra Michael Skolen i Herlev læser til AM (almen musiklærer)
Fra Steiner HF til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
I august 2022 begyndte jeg at læse til AM (almen musiklærer) på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Fordi jeg brænder for musik, elsker at optræde og være udøvende musiker, samtidig med at jeg også ønsker at give videre af det, jeg selv har lært ved at undervise.
Har du noget med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie?
Det, jeg bruger allermest, er erfaringen jeg har fået fra de mange musiske fag. Både kor, orkester, samspil og soloundervisning samt de teoretiske musikfag, har givet et solidt grundlag for det, jeg vil arbejde med, og jeg bruger dem hver dag på studiet.
Udover musikfagene har de kreative og skabende fag også være med til give mig et grundlag for selv at turde være kunstner og skrive/skabe min egen musik.
Hvad husker du bedst fra Steiner HF?
Jeg elskede de kreative og kunstneriske fag, hvor jeg kunne få lov til at udfolde mig og skabe ting. Tegne-/maletimerne, sløjd, smedjen og håndarbejde samt den meget menneskelige tilgang der er til alle fag.

Assia

Fra Rudolf Steiner-Skolen i Odense tager en bachelor i audiologopædi
Assia har taget en bachelor i audiologopædi
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
Jeg er ved at tage en bachelor i audiologopædi (tale- hørepædagog) på SDU(Syddansk Universitet) i Odense. Jeg begyndte i september 2022.
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Fordi alle fagene lød helt vildt spændende. Det var et tilfælde, at jeg faldt over deres oplæg ved åbent hus på SDU, og jeg blev bare fanget med det samme. Det passede lige ind i det, jeg ville i forvejen, mens det samtidig var noget nyt og spændende
Jeg vil gerne arbejde som underviser og terapeut indenfor det specialpædagogiske område, så til sommer begynder jeg på en 2-årig kognitiv terapeutuddannelse, som jeg tager oveni de sidste to år af min bachelor. Jeg tror, de to uddannelser sammen kommer til at give mig en masse nyttig viden, som jeg kan bruge til at hjælpe andre.
Har du noget med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie?
Muligheden jeg fik på Steiner HF for at gøre undervisningen til min egen (fx lavede jeg rigtig mange kager i kemi i former af celler) har jeg klart taget med mig. Ikke fordi jeg sidder og laver kager i anatomi, men jeg fandt ud af, at jeg lærer bedst ved at arbejde fysisk med tingene, og hvis det ikke er muligt, så skrive det ned i hånden.
Hvad husker du bedst fra Steiner HF
Venskaberne og musikken. Jeg har altid spillet og lavet musik, men den opbakning og udvikling, der kommer med dygtige undervisere, er helt utrolig.
Når man samler en masse teenagere, kører det hele naturligvis ikke altid på skinner, men jeg er så taknemmelig for de venskaber, jeg fik. Jeg har en masse kærlighed til alle mine gamle klassekammerater, og det er altid så hyggeligt, når vi ses.

Marcus

Fra Steiner HF fra Rudolf Steiner Skolen Kvistgård læser erhvervsøkonomi og matematik
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
Jeg er i gang med mit 1. semester i erhvervsøkonomi og matematik, HA (mat.) på CBS (Copenhagen Business School). Jeg begyndte på mit studie september 2022.
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Jeg har altid haft en stor interesse for naturvidenskabelige fag – især matematik. Derudover har jeg de seneste par år erhvervet mig en økonomi og forretningsdrift, hvorfor erhvervsøkonomi og matematik virkede som det rigtige valg for mig.
Har du noget med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie?
En stor del af mit studie omhandler at være kreativ og løsningsorienteret, når man arbejder med pensum. Både min kreativitet og min målrettethed i min tilgang til nyt stof er begge kvaliteter, jeg i høj grad har haft med mig fra min uddannelse på Steiner HF. Særligt gennem de kunstneriske fag har jeg styrket min kreativitet og nytænkning, mens det at være stillet overfor en bred vifte af forskellige fagområder har styrket min tilgang til håndtering af nyt stof og problemløsning.
Hvad husker du bedst fra Steiner HF?
Et ualmindeligt godt sammenhold – også på tværs af årgange. Det har i den grad styrket min trivsel på studiet og givet mig mange gode minder. Desuden står klassens mange udenlandsrejser klart i erindringen, og jeg kan tænke tilbage på dem som gode oplevelser, der har givet mig meget med i bagagen.

Felix

Fra Michael Skolen i Herlev læser en bachelor i kunstig intelligens og data
Felix fra Steiner HF
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
I september 2021 begyndte jeg på en bachelor i kunstig intelligens og data på DTU (Danmarks Tekniske Universitet).
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Jeg ville gerne gå videre med matematikken samt arbejde specifikt med ’machine learning’. DTU’s filosofi om lidt mere ’hands-on’ projektarbejde osv. gjorde, at jeg valgte dem.

Har du noget med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie?
Jeg skrev både årsopgave og SSO indenfor emner, der er relevant for mit studie. Udover det så bruger jeg selvfølgelig også det matematiske grundlag jeg fik med.

Hvad husker du bedst fra Steiner HF
Balancen mellem det kunstneriske og det akademiske.

Carl Gustav

Fra Rudolf Steiner Skolen Kvistgård læser erhvervsøkonomi og matematik, HA (mat.)
Hvilken videregående uddannelse er du i gang med?
Jeg læser erhvervsøkonomi og matematik, HA (mat.) på CBS og er i gang med 1. semester. Tidligere læste jeg to semestre økonomi på Københavns Universitet.
Hvorfor valgte du lige dét studie?
Jeg valgte at skifte til mit nuværende studie, da jeg på mit tidligere studie savnede en højere grad af fag inden for erhvervsøkonomi og matematik. HA (mat.) var derfor et oplagt valg, da studiet formår at kombinere begge disse discipliner.
Har du noget med fra Steiner HF, som du bruger i dit studie?
Steinerskolen har udrustet mig med en bred vifte af kompetencer såsom kreativitet, selvstændighed, kritisk tænkning, kommunikation og en evne til at arbejde med forskellige gruppedynamikker. Særligt evnen til at tænke kritisk og arbejde selvstændigt har været enormt brugbart og givende på universitetet, da ansvaret for indlæring i høj grad ligger hos den individuelle studerende. Kreativiteten har været altafgørende i forhold til at kunne anskue økonomiske problemstillinger fra forskellige perspektiver og derigennem komme med alsidige løsningsforslag. Mine kommunikationsevner og erfaringer med arbejde i forskellige gruppekonstellationer har haft stor betydning for min inkluderende arbejdstilgang til mine studiegrupper. 
Hvad husker du bedst fra Steiner HF
Enormt dygtige lærere