Salima

Salima, elev i 2. hf på Steiner HF

Jeg valgte HF på Steiner, fordi jeg gerne ville færdige gøre min gymnasiale uddannelse på Michael Skolen. Jeg er meget tilfreds med pædagogikken og undervisningen. Og så synes jeg også, at der er noget smukt i, efter 12 års skolegang, at få den blomsterkrans på hovedet.

Det væsentlige ved Steiner HF, i forhold til det, jeg kender andre steder fra, er den tætte kontakt til lærerne, som jeg oplever som stærk og personlig. Og med den brede vifte af fag, vi har, er det næsten også umuligt ikke at være god bare i ét fag. På rejserne kommer der et særligt fællesskab, hvor man også bliver knyttet til de andre klasser.

Jeg er ikke særlig musisk eller kunstnerisk, selvom jeg har gået på steiner stort set hele mit liv, men jeg har alligevel fået en form for forståelse for musik efter 6 år på klarinet og 12 år i kor. Men det betyder ikke, at jeg kan spille Mozarts klarinetkoncert i A-dur, og jeg kan heller ikke synge som Beyonce. Men de musiske og kunstneriske fag skal i hvert fald ikke skræmme folk væk fra at tage en Steiner HF, for de fag giver en god afveksling til de boglige fag.

Det er helt klart en befrielse, at der ikke er karakterer og eksamen på uddannelsen, og jeg kan lide tanken om, at vi bliver bedømt på vores udvikling og ikke bare er et tal.

De rejser, jeg har været på med skolen, har altid været fantastiske. Dog har jeg kun været på én rejse, imens jeg har gået på Steiner HF ( pga.corona). Det var en orkesterrejse med hele overskolen, som var med klasserne fra 9.-12.klasse/2. hf.

Mit håb og forestilling om Steiner HF, inden jeg startede, var, at der ville komme mange nye mennesker til, end hvad vi havde været vant til. Der er kommet en del nye, hvilket jeg tror på, gør noget godt for fællesskab.

Coronaen har en stor påvirkning på fællesskabet, vi kender. Der er startet mange nye elever på alle klassetrinene, men corona har gjort det svært/umuligt, at være fælles om sociale arrangementer.