Nadia

Nadia, elev i 1. hf på Steiner HF

Jeg hedder Nadia, er 17 år og går på Vidar Skolens Steiner HF. Jeg har gået på skolen siden børnehaveklassen, og jeg har også gået i steinerbørnehave.

Jeg valgte at tage en Steiner HF, fordi jeg gerne ville have den fulde ’steinerpakke’. Det var min plan fra starten af, og da jeg så fandt ud af, at det blev en hf, syntes jeg, at det var endnu bedre. Jeg er blevet tæt knyttet til lærerne, eleverne og skolen i det hele taget, og jeg er også ret glad for det kreative og rejserne.

Jeg kan godt lide de musiske, håndværksmæssige og kunstneriske fag, da jeg føler, at jeg der lærer nogle ting, som ikke alle andre nødvendigvis kan finde ud af.

Det særlige ved at gå på en Steiner HF er nok, at vi ikke får karakterer, men at vi får et vidnesbyrd, hvor vi får fortalt og beskrevet, hvordan vi har klaret os, og hvad vi kan gøre bedre. Det er dejligt. Jeg ville ikke kunne lide at få en karakter, fordi jeg ikke mener, at et tal kan beskrive, hvordan jeg er generelt i skolen. Jeg hører hele tiden andre unge, der går på andre ungdomsuddannelser fra andre skoler, sige, at de går ned med stress pga. eksamener, så jeg er glad for, at jeg i stedet får et vidnesbyrd, hvor lærerne er opmærksomme på, hvordan jeg klarer mig i løbet af hele året, i stedet for at én eksamen kan være afgørende.

Jeg synes, at vi har et godt fællesskab i overskolen og i klassen. Det bedste ved Steiner HF er nok rejserne, og det at vi lærer os selv at kende på en helt unik måde i forhold til på mange andre skoler. Man lærer rigtig meget på rejserne, og man bliver også meget tættere med sine klassekammerater.

Jeg tænkte ikke så meget over, hvordan det ville være at tage en Steiner HF, da jeg var så vant til skolen og lærerne, men jeg var bevidst om, at der ville være nogle ting, som kunne være lidt mere krævende for at fuldføre en Steiner HF.